Bijles Brugklas Nederlands

Nederlands is een kernvak op de middelbare school. Maar veel kinderen hebben moeite om voldoendes te halen voor dit schijnbare ‘makkelijke’ vak. En dan komt daar ook nog het nieuws bij dat deze week verscheen:

De oproep van de Inspectie van het Onderwijs vorige week over een verplichte voldoende voor het examen Nederlands heeft veel losgemaakt bij scholieren en docenten. Volgens de inspectie zouden eindexamenkandidaten in het vervolg enkel een diploma moeten krijgen als zij voor Nederlands minimaal een 5,5 scoren. Zo zouden ze beter voorbereid zijn op wat ze daarna gaan doen. Nu kunnen scholieren nog slagen met een onvoldoende voor Nederlands. Dat versterkt bij de inspectie de zorgen over het taalniveau. (Bron: NOS, 17 mei 2023)

Je kunt dus maar beter voorbereid zijn.

De basiscursus Nederlands voor alle niveaus (VMBO, HAVO, VWO) is reeds voorbij, maar privé bijles van een kundige ervaren leerkracht is het hele schooljaar mogelijk.

Voor wie?

Kinderen die:

 • van groep 8 naar de brugklas gaan
 • van de brugklas naar het tweede jaar gaan

Inhoud cursus

Grammatica: zinsontleding, woordsoorten, werkwoordspelling.

Begrijpend lezen: verbanden leggen, vraagstelling, tekstopbouw, signaal- en verbindingswoorden, soorten teksten herkennen, woordenschat, schrijven.

Het wordt op een manier aangeleerd, zodat de regels beklijven en de kinderen een goede basisvaardigheid opbouwen.

Kosten

De kosten bedragen € 50,- per uur per persoon, dit is inclusief materiaal en versnaperingen.

Meld je kind hieronder aan!

  Naam leerling

  Naam basisschool

  Groep

  Voorkeurslocatie

  Waarover wenst u informatie te ontvangen?

  bijles rekenenbijles spellingbijles begrijpend lezenCito-training individueelCito-training groepjeEngelse (privé)lestypecursuscursus Word/Powerpointcursus programmerenworkshop leren lerenfaalangsttrainingboekenclubbijles Nederlands brugklasrekencursus

  Naam ouder/verzorger

  E-mail

  Telefoonnummer

  Toelichting (eventueel)