Programmeren

AANMELDEN

Waarom leren programmeren?

Een kind leren programmeren is zoals een kind een muziekinstrument leren spelen. Je zet ze niet met een handleiding naast een piano. Nee, je leert het ze al doende en je bouwt langzaam op. Zo is het ook met leren programmeren. Kinderen moeten eerst de taal -het coderen- leren kennen. Met de cursus leren ze hoe computers denken. Ze proberen spelenderwijs zelf dingen uit. Ze sturen bij, ze leren en groeien. En geleidelijk aan leren ze echt programmeren.

Programmeren leert kinderen creëren in plaats van consumeren. Het is dus niet per definitie bedoeld om kinderen op te leiden tot programmeur, maar om ze vaardigheden te leren waarvan ze in elk beroep profijt hebben.

Je leert van programmeren:

  • Creatief en logisch denken
  • Ruimtelijk inzicht krijgen
  • Probleemoplossend vermogen
  • Structureren
  • Samenwerken

Tijdens deze cursus leren de kinderen commando’s te gebruiken in Scratch, een programmeertaal die speciaal is ontwikkeld voor kinderen. Het werkt niet met tekst maar met gekleurde blokken, die je als legostenen op elkaar stapelt. Als je dit op de goede manier doet, de goede blokjes op de juiste plaats zet, kan je je eigen games maken. Als je eenmaal Scratch hebt geleerd, zal het daarna veel gemakkelijker zijn om een andere computertaal te leren.

PRAKTISCHE INFO

De cursus Programmeren is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De cursus bestaat uit 8 groepslessen. Ieder kind krijgt een werkboek en een eigen online account. Tijdens de groepslessen worden de kinderen persoonlijk begeleid. Ze hebben geen huiswerk, maar ze mogen natuurlijk thuis wel online oefenen.

KOSTEN

De cursus kost € 125,- (incl. BTW, inclusief online licentie, 8 groepslessen en een certificaat).

DATA EN TIJDEN

De cursus gaat van start in het nieuwe schooljaar, zodra er genoeg deelnemers zijn.

AANMELDEN