Typecursus

DIRECT AANMELDEN

Goed leren typen is natuurlijk erg handig, maar kinderen blijken er ook nog eens beter in taal door te worden. Nijmeegse onderwijskundigen hebben in een onderzoek vastgesteld dat kinderen die een typecursus volgen veel minder spelling- en opstelfouten maken dan kinderen die niet hebben leren typen. Ook voor kinderen met dyslexie is een typecursus prima te doen.

Lees meer over de voordelen van een typediploma.

In september 2018 starten weer nieuwe typecursussen voor kinderen vanaf groep 7. In drie maanden leert uw kind blind typen onder begeleiding van een docent. De cursus bestaat uit 12 lessen van 45 minuten en een laatste examenles van 30 minuten. Daarnaast dient de leerling om de dag minimaal een kwartiertje thuis te oefenen via het online programma. Dit is echt nodig, anders loop je achter en haal je het examen niet.

De kosten

De kosten bedragen € 160,-. Inbegrepen zijn: online licentie, 12 groepslessen en een examen.
Deze cursus wordt in groepjes van 6 tot 8 kinderen verzorgd.

Data en tijden

De volgende cursussen staan gepland:

  1. Maandag 15.30 uur. Deze cursus is gestart op 10 september 2018.
  2. Donderdag 16.00 uur. Deze cursus is gestart op 4 oktober 2018 en is alleen voor kinderen bij TIENS .
  3. Maandag 15.30 uur. Deze cursus start op 25 februari 2019.
  4. Donderdag 16.00 uur. Deze cursus start op 14 februari 2019 en is alleen voor kinderen bij TIENS. (let op, bij voldoende animo start er een typecursus op dinsdagen)

Heeft u interesse, meld uw kind dan snel aan via het inschrijfformulier. Zet in het opmerkingenveld welke dag en tijdstip uw voorkeur heeft. We laten weten of uw zoon of dochter op het gewenste tijdstip terecht kan.

DIRECT AANMELDEN

Voordelen van een klassikale cursus

  • persoonlijk contact met de kinderen;
  • het huiswerk wordt gecontroleerd;
  • bijsturing en extra stimulans indien nodig;
  • er wordt gelet op de typehouding en de vingerzetting;
  • contact met de ouders over de voortgang.

Vol enthousiasme heeft onze zoon de typecursus gevolgd bij Het Bijleslokaal. Door de leuke en spelende manier van lesgeven kreeg hij het typen razendsnel onder de knie en maakte hij tussendoor met veel plezier zijn huiswerk. Hij heeft de cursus afgesloten met een diploma en tikt nu sneller dan zijn ouders.