Na de doorstroomtoets

Vanaf schooljaar 2023-2024 maken alle leerlingen uit groep 8 een doorstroomtoets in plaats van een eindtoets. Niet alleen de naam is anders, ook de afnameperiode is anders: in januari en februari in plaats van april. 

Voorafgaand aan de doorstroomtoets krijgen de leerlingen een voorlopig advies. Is het toetsadvies hoger dan het voorlopig schooladvies? Dan zijn scholen in principe verplicht om het advies bij te stellen.

Goed, de laatste toets is voorbij, het definitieve advies komt in maart binnen. Wat gaan de kinderen in groep 8 nog doen na deze tijd? Dat is een veelgehoorde opmerking van ouders, en terecht.

Tijd om je eens te verdiepen in extra cursussen die leerlingen voorbereiden op het voortgezet onderwijs. Het Bijleslokaal heeft enkele suggesties:

Typecursus

Na de voorjaarsvakantie in 2024 gaat er weer een typecursus van start, waarbij kinderen van groep 7 en 8 of leerlingen van de middelbare school in 3 maanden met tien vingers blind leren typen.

Meer info

Leren Leren

Ieder kind leert anders. Tijdens deze training van 3 middagen leert een kind individueel of in een groepje geheugentechnieken aan om beter te leren en zijn/haar talenten goed te benutten.

Meer info

Engels

Engels is een belangrijk vak op de middelbare school, maar het Engels dat ze op de basisschool hebben gehad is vaak mimimaal. Het Bijleslokaal organiseert groepslessen Engels om vast een basis te creëren voor de brugklas.

Meer info