Cursus Leren Programmeren

Het Bijleslokaal organiseert cursussen voor kinderen om te leren programmeren. Het is goed als kinderen snappen hoe een computerprogramma in elkaar zit. Hun probleemoplossend vermogen wordt groter, en ze kunnen zich daarmee beter voorbereiden op de nieuwe maatschappij.


Programmeercursus Scratch

Scratch is een programma dat is ontwikkeld door de Lifelong Kindergarten Group van het MIT Media Lab (begonnen in 2003). Het is bedoeld om mensen, jong en oud, op een speelse manier kennis te laten maken met het schrijven van programma’s en het wordt in meer dan 150 landen actief gebruikt, waaronder Nederland. Scratch is een programmeertaal waarmee je makkelijk games maakt. Het is een leuke manier om de basisprincipes van het programmeren op eenvoudige wijze te leren. Door Scratch leer je vooruit te denken, instructies te geven, te testen en de instructies te verbeteren. “Echte” professionele programmeurs werken ook op deze manier.


Praktische info

De cursus Programmeren is geschikt voor kinderen vanaf 7 a 8 jaar. Als een kind goed kan lezen, dan kan hij of zij in principe al meedoen. De cursus bestaat uit 8 groepslessen van een uur. Ieder kind krijgt een werkboek en een eigen online account. Tijdens de groepslessen worden de kinderen persoonlijk begeleid. Ze hebben geen huiswerk, maar ze mogen natuurlijk thuis wel online oefenen.


Kosten

De cursus duurt 8 weken en kost € 195,- (incl. BTW)


Data, tijd en lokatie

De cursus gaat van start, zodra er voldoende deelnemers zijn.
Tijdstip: vanaf vrijdag 20 januari 2023 15.30-16.30 uur
Lokatie: PLEK Huiswerkbegeleiding Bussum

Ook is het mogelijk om de programmeercursus op school te verzorgen, vraag naar de mogelijkheden!

IK MELD MIJ AAN VOOR DE CURSUS ‘LEREN PROGRAMMEREN’

  Naam leerling

  School en groep

  Naam ouder/verzorger

  E-mail

  Telefoonnummer

  Toelichting (eventueel)