Summerschool ‘leerzaam en leuk’

Van 22-26 augustus 2022 werd de eerste Engelse Summerschool georganiseerd door Het Bijleslokaal en PLEK Huiswerkbegeleiding. De English teacher, Alette Kramer, gaf de hele week van 10.00-14.00 uur intensief les in grammatica, spreekvaardigheid en woordenschat aan twaalf deelnemer(tje)s die allen naar de 2e klas (mavo, havo of VWO) van het voortgezet onderwijs gingen. Niet alleen invul- en onthoudoefeningen maar ook spelletjes, filmpjes en quizzen in het Engels vulden het programma.

Aan de 50 ‘irregular verbs’, de diverse ’tenses’, typische Engelse en Amerikaanse uitspraken en signaalwoorden raakten de kinderen aardig gewend. Doordat de kinderen tussendoor in groepjes overhoord werden door Natasja en Esther, kon er meer aandacht gegeven worden aan degenen die wat meer moeite hadden met de stof. De laatste dag presenteerden de kinderen in groepjes van twee één specifieke tense. Gevolgd door een toets met alles wat ze die week geleerd hadden. Pff, en dat met die hitte… .

Na de laatste niet te versmaden lunch in de stijl van de UK of USA zat de week zit er weer op. Met een certificaat op zak en een hoofd vol basiskennis namen de kinderen afscheid van elkaar. Ze hadden het toch ook wel gezellig gehad zo met dit groepje.

We wensen de kinderen allemaal veel succes bij de Engelse toetsen het komend schooljaar. En de Summerschool voor volgend jaar staat alweer gepland.

summerschool 22