Weer naar school

De scholen in het Gooi gaan volgende week weer beginnen. Het normale ritme dient zich weer aan; vroeg opstaan, ontbijtje naar binnen, op de fiets en hup … de klas in en aan het werk. Voor kinderen is het ritme fijn, het geeft ze houvast. Ondanks dat ze misschien niet naar school willen na zo’n heerlijk lange vakantie, is het wel goed voor ze.

De eerste periode na de zomer op school is ons wel bekend: nieuw klaslokaal, nieuwe juf, gladde nieuwe schriften, frisse tafeltjes, mooi geslepen potloden. Maar ook nieuwe leerstof, nieuwe vakken, nieuw huiswerk. Een enkeling doet het jaar over, een ander kindje is nieuw. Spannend.

Niet bij alle leerlingen gaat het automatisch goed, al deze ‘vertrouwde’ veranderingen. Concentratieproblemen, huiswerk ellende, ingewikkelde rekensommen en moeilijke spellingoefeningen gooien roet in het eten. En die vervelende CITO die al weer snel voor de deur staat. Het leven van een basisschoolkind gaat niet altijd over rozen.

Als het met de concentratie van je kind niet wil lukken, als de uitleg van de juf of meester maar niet beklijft of als je het als vader of moeder niet meer zien zitten om te assisteren bij het huiswerk, dan is een steuntje in de rug een uitkomst. De begeleidsters van Het Bijleslokaal helpen je zoon of dochter bij vakken die moeilijk zijn. In 10 lessen zie je dat hij/zij de stof al beter begrijpt. Of het nu de persoonlijke aandacht is of het kwartje dat eindelijk valt na een andere manier van uitleggen, het kind heeft er de rest van het schooljaar baat bij.

Kennis maken met ons? Bel voor een intake gesprek: tel. 035-8889078 of vul het contactformulier in. Direct mailen kan ook naar info@hetbijleslokaal.nl

In verband met de verbouwing van gebouw De Hoed is de tijdelijke bijleslocatie:

Gansoordstraat 52, 1411 RJ Naarden Vesting